Committee on Astronomy and Astrophysics Fall Meeting

November 7-8, 2024

Hybrid Meeting

In Person at the Board Room of The Beckman Center, 100 Academy, Irvine, CA 92617 Online via Zoom and Livestream

Т

THURSDAY,	NOVEMBER 7, 2024	
OPEN SESS Livestream Link:	ION https://vimeo.com/event/4662048	CLICK HERE TO JOIN
11:10 AM	Update from NSF AST (30-minute presentation)	Dr. Chris Smith Interim Division Director/NSF-MPS-AST
11:40 AM	NSF AST Q&A (45-minute discussion period)	Dr. Chris Smith Interim Division Director/NSF-MPS-AST
12:25 PM	Lunch Break (60 minutes)	
1:25 PM	Update from DOE Cosmic Frontier (30-minute presentation)	Dr. Kathy Turner Cosmic Frontier Program Manager/DOE-HEP
1:55 PM	DOE Cosmic Frontier Q&A (45-minute discussion period)	Dr. Kathy Turner Cosmic Frontier Program Manager/DOE-HEP
2:40 PM	Break (20 minutes)	
3:00 PM	Public-Private Partnerships for Science Missions and Infrastructure (20-minute presentations from 2 speakers and 35-minute Q&A) Speakers: Dr. Saul Perlmutter, University of California, Berkeley Dr. David Spergel, Simons Foundation	
4:15 PM	Meeting Adjourns to Closed Session; Break (20 minutes)	

FRIDAY, NOVEMBER 8, 2024

OPEN SESSION

Livestream Link: https://vimeo.com/event/4662056

CLICK HERE TO JOIN

9:25 AM	Update from NASA Astrophysics (30-minute presentation)	Dr. Mark Clampin Astrophysics Division Director/NASA-SMD
9:55 AM	NASA Astrophysics Q&A (45-minute discussion period)	Dr. Mark Clampin Astrophysics Division Director/NASA-SMD
10:40 PM	Break (20 minutes)	
11:00 AM	SCaN: The Future of Communications Options for NASA ScienceMr. Greg Heckler(20-minute presentation and 25-minute Q&A)Program Executive for Commercialization, NASA SCaN	
11:45 AM	Science Center Coordination: Rubin, Roman, and Euclid (3 10-minute presentations and 25-minute Q&A) Panelists: Dr. Phil Marshall, Rubin/Kavli/SLAC Dr. Josh Peek, STScl Dr. Jason Rhodes, JPL	
12:40 PM	Lunch Break (60 minutes)	
1:40 PM	How Decadals are Received on the Hill (30-minute presentation and 30-minute Q&A)	Ms. Jean Toal Eisen Vice President Corporate Strategy, AURA
2:40 PM	Break (20 minutes)	
3:00 PM	CMB-S4 Science Update (30-minute presentations and 30-minute Q&A)	Dr. John Carlstrom and Dr. Jim Strait University of Chicago and LBNL
4:00 PM	Meeting Adjourns to Closed Session; Break (20 minutes)	

IMPORTANT NOTES

Presenters:

- Please do not include ITAR-controlled or sensitive information in your presentation.
- A National Academies Board staff member will ask you to sign a form before the meeting allowing us permission to use your likeness and presentation for our livestream video, which will be posted on our Board website after the meeting. Please get in touch with us before the meeting if you have any concerns about this usage.

Board Members and Presenters:

- Remote access will be provided through Zoom. This will allow you to participate in the meeting even if you can't be physically present.
- Please note that Zoom allows audio and any materials exchanged or viewed during the session to be recorded and shared.
- By participating in this activity, you agree to let your voice, likeness, and any materials you provide be recorded for use and dissemination. This includes any language, format, or media now known or later devised.
- You release the National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine from any and all claims, liability, or damages arising from any such use. If you disagree, please do not join the session.

Members of the General Public:

- Remote access will be provided through a live stream on Vimeo. This will also be publicly available and posted on the Board website. You do not need to register.

Thank you all for your cooperation, and we look forward to a successful meeting.